Παππούδες και γιαγιάδες παραγγέλνουν με το «ποντίκι»

«Η πανδημία έφερε στην επιφάνεια μια ανάγκη που την είχαμε εντοπίσει αλλά δεν την είχαμε αναπτύξει όπως τώρα. Πολλά καταστήματα που δεν είχαν e-shop ήθελαν να βρουν διέξοδο στην αγορά λόγω των μέτρων. Μέσω του skroutz.gr πωλούν τα προϊόντα τους και έτσι έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ένα μερίδιο πωλήσεων από ευρύτερο κοινό», εξηγεί στην «Κ» η εμπορική διευθύντρια του skroutz.gr, Γιώτα Τζαβάρα. Το skroutz.gr φιλοξενεί στην πλατφόρμα του πλέον 2.500 καινούργια καταστήματα σε σχέση με αυτά που είχε στην αρχή της πανδημίας, πολλά από τα οποία μάλιστα δεν διαθέτουν τα ίδια ακόμα ηλεκτρονικό κατάστημα», λέει η κ. Γιώτα Τζαβάρα, καθώς πρόκειται για μικρά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Αλλωστε ένα μικρό βιβλιοπωλείο στην Κοζάνη πριν από την πανδημία δεν θα είχε ιδιαίτερο λόγο να φτιάξει και e-shop μέχρι πριν από λίγους μήνες. Τα νέα καταστήματα και προϊόντα όμως έφεραν και νέους πελάτες. 

«Από τον Μάρτιο έως τώρα έχουμε προσλάβει 150 νέους υπαλλήλους, τους οποίους έχουμε δει μόνο μέσω τηλεδιάσκεψης. Στο skroutz.gr έχουν εγγραφεί 935.000 νέοι χρήστες, (σ.σ.: όχι απλώς άνθρωποι που έψαξαν ή χάζεψαν κάτι – αυτό μπορείς να το κάνεις και ως επισκέπτης), ενώ τον Νοέμβριο σημειώθηκε αύξηση των πωλήσεων 70%.»

Οι ερωτήσεις-συζητήσεις στις σελίδες προϊόντων αυξήθηκαν κατά 136%». Τα στοιχεία που παραθέτει στην «Κ» δείχνουν τη δραστική άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, τη μόνη διέξοδο για καταναλωτές αλλά και επιχειρηματίες.

Ενδεικτικά, στο ηλεκτρονικό κατάστημα you.gr του ομίλου Quest, το οποίο διαθέτει μεγάλη γκάμα προϊόντων σε 500 διαφορετικές κατηγορίες, «οι πωλήσεις αυξήθηκαν πάνω από 70% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο του lockdown της άνοιξης και κατά 90% τον Νοέμβριο. Συνολικά το 2020 έως και το τέλος Νοεμβρίου οι πωλήσεις παρουσιάζουν αύξηση άνω του 35% και στο ίδιο ποσοστό αυξήθηκαν και τα τεμάχια που πωλήθηκαν», λέει η Ράνια Σκορδίλη, διευθύντρια μάρκετινγκ της Info Quest Technologies. 

Εκατομμύρια αντικείμενα, που αγοράστηκαν μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς φυσική παρουσία, θα μπουν στα σπίτια αυτές τις γιορτές. Πιστοί και ευκαιριακοί χρήστες του Διαδικτύου, ακόμη και γιαγιάδες και παππούδες που υπό κανονικές συνθήκες φοβούνταν να πληρώσουν τον λογαριασμό «μέσω Iντερνετ», φέτος, αφού το lockdown δεν αφήνει κανένα περιθώριο επιλογής, χρησιμοποιήσαν το ποντίκι του υπολογιστή τους και γέμισαν εκατομμύρια ψηφιακά καλάθια με κάθε λογής αντικείμενα αλλά και υπηρεσίες. Από τα πιο τρελά και παράξενα έως και τα απολύτως αναγκαία. 

Διαβάστε περισσότερα στο kathimerini.gr

© George Siempos. All rights reserved.