Το μάρκετινγκ στη μετά κορωνοϊό εποχή

Αντιμέτωποι με ένα νέο μοντέλο καταναλωτή και με μια νέα κανονικότητα βρίσκονται προμηθευτές και λιανέμποροι, που είδαν τη ζήτηση να μετατοπίζεται από τα φυσικά καταστήματα στο online κανάλι, μια τάση που διατηρείται και μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Οι μάρκες βρίσκονται αντιμέτωπες με προκλήσεις και αυτό που ανέδειξαν οι έρευνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι ότι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουν τα μερίδιά τους στην τρέχουσα περίοδο αβεβαιότητας είναι να παραμείνουν ενεργητικές, αφουγκραζόμενες τις συνεχώς μεταβαλλόμενες καταναλωτικές τάσεις. Η αυτοματοποίηση, η χρήση νέων τεχνολογικών εργαλείων με έμφαση στο mobile και email μάρκετινγκ και η αποκωδικοποίηση της καταναλωτικής συμπεριφοράς σε όλα τα κανάλια πώλησης είναι επιτακτική ανάγκη για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.

Δεδομένου ότι ο πελάτης πλέον ζητάει τα πάντα, τη στιγμή που επιλέγει, από όπου και αν βρίσκεται, η χρήση εργαλείων για την ανάλυση της καταναλωτικής συμπεριφοράς δεν είναι ζητούμενο μόνο για τις μεγάλες αλυσίδες, αλλά και για τα μεμονωμένα καταστήματα. Είναι υπόθεση κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης. Αρκεί να ληφθεί υπόψη ότι η τεχνολογία έχει παρεισφρήσει στην καθημερινότητα κάθε πολίτη αλλάζοντας την αγοραστική του συμπεριφορά. Ακόμη και στην τρίτη ηλικία παρατηρήθηκε αύξηση της χρήσης ψηφιακών εργαλείων κατά τη διάρκεια του lockdown και καταναλωτές που δεν είχαν αγοράσει ποτέ online τώρα είναι τακτικοί πελάτες στα ψηφιακά κανάλια διανομής.

Το τοπίο άλλαξε άρδην αναγκάζοντας τις επιχειρήσεις να δείξουν γρήγορα αντανακλαστικά και προσαρμοστικότητα.

Διάβασε περισσότερα στην naftemporiki.gr

© George Siempos. All rights reserved.