Νέα και Ειδήσεις από τα Social

To LinkedIn δημιούργησε τις Conversation Ads, θέλοντας να εξατομικεύσει ακόμα περισσότερο τις διαφημίσεις του. Οι νέες διαφημίσεις μας υπόσχονται ένα εξαιρετικά υψηλό engagement rate με νέες επιλογές ad format και καινούργια call to action. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι, οι καινούργιες διαφημίσεις θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες της εφαρμογής μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο χρόνος που αφιερώνουμε καθημερινά στα social έχει αυξηθεί υπερβολικά λόγω των περιορισμών που έχουν εφαρμοστεί στις μετακινήσεις μας. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής που εφαρμόζεται από στις περισσότερες χώρες, τα likes στις δημοσιεύσεις του Instagram έχουν αυξηθεί κατά 76% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις προσαρμόζουν την στρατηγική τους για Β2Β αγορές. Το 54% αυτών αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις τους επικεντρώνονται περισσότερο στο user experience και την αφοσίωση του πελάτη και όχι τόσο στις πωλήσεις.

Οι προβλέψεις για τις συνολικές διαφημιστικές δαπάνες στο e-commerce έχουν μειωθεί λόγω της πανδημίας COVID-19. Το αναμενόμενο συνολικό ποσό των 712 δισ. Δολαρίων μειώθηκε στα 691 δισ. Δολάρια για το 2020(3% μείωση) δεδομένου ότι πολλοί αναμένουν ακόμη πιο έντονες μειώσεις στις διαφημιστικές δαπάνες.

Το LinkedIn είναι το κανάλι με την μεγαλύτερη απήχηση σε B2B Campaigns, σύμφωνα με έρευνες το 84% των ανθρώπων πιστεύουν ότι η πλατφόρμα που ανήκει στην Microsoft είναι ο ιδανικός τρόπος για να προσεγγίσεις επιχειρήσεις, ακολουθεί το Facebook με το 43% και το YouTube στο 25%.

Το Facebook είναι από τα πρώτα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανακοίνωσε ότι η πανδημία του COVID-19 θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αξιολογεί και εγκρίνει το περιεχόμενο που δημοσιεύουν οι χρήστες του, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων.

Το 89% των influencers δημοσιεύουν περιεχόμενο το οποίο θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την δύσκολη συγκυρία που διανύουν.

© George Siempos. All rights reserved.