Κορονοϊός: Πως βοηθά η Google

Οι τελευταίες ημέρες αποτελούν αιτία ανησυχίας για όλον τον κόσμο αλλά και μια μεγάλη πρόκληση για την οικονομία αλλά και τον κλάδο του Marketing ειδικότερα.

Όπως έγραψε την Παρασκευή ο CEO της Google, Sundar Pichai, «Ο Covid – 19 μας επηρεάζει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αυτές τις μέρες, στην Ευρώπη και την Αμερική βιώνουμε αντίστοιχες καταστάσεις με αυτές που ήρθαν αντιμέτωποι οι άνθρωποι πριν λίγες εβδομάδες στην Ασία. Δραστηριοποιούμαστε σε μια ολοένα και πιο δυναμική αγορά. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συνεχώς αναζητούν χρήσιμες συμβουλές και ακριβείς πληροφορίες. Για παράδειγμα, οι αναζητήσεις για «travel advice» ή «flight status» αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Γνωρίζουμε ότι είστε πρόθυμοι να καταλάβετε πώς προστατεύουμε τους χρήστες και τις πλατφόρμες μας σε αυτό το ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η ομάδα μας εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο και σε ολόκληρο τον πλανήτη για να προστατεύσει τους χρήστες μας από phishing, θεωρίες συνωμοσίας, malware και παραπληροφόρηση και είμαστε συνεχώς επιφυλακτικοί για νέες απειλές», γράφει ο Pichai.

Και συνεχίζει αναφέροντας: «Στο YouTube, εργαζόμαστε για την άμεση κατάργηση κάθε κακόβουλου περιεχομένου που ισχυρίζεται ότι εμποδίζει τον κορονοϊό. Στο Google Ads Nework, εμποδίζουμε όλες τις διαφημίσεις που στοχεύουν στην εμπορική εκμετάλλευση του coronavirus και να ξέρετε πως έχουμε μπλοκάρει δεκάδες χιλιάδες διαφημίσεις τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Βοηθάμε επίσης τους οργανισμούς και τις κυβερνητικές οργανώσεις να προβάλλουν / διαφημίσουν ενημερωτικό υλικό αναφορικά με τον coronavirus.».

Ο CEO της Google κλείνει την επιστολή του ως εξής:

«Αυτή είναι μια στιγμή χωρίς προηγούμενο. Είναι σημαντικό να την προσεγγίσουμε με αίσθημα ηρεμίας και ευθύνης - επειδή έχουμε πολλούς ανθρώπους που υπολογίζουν σε εμάς.»

Τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες, η Google έχει ανακοινώσει ότι θα εργαστεί για την παροχή περιεχομένου και πληροφοριών που θα μας βοηθήσουν να περιηγηθούμε σε αυτό το δυναμικό περιβάλλον, καθώς και να υποστηρίξουμε την επιχείρησή μας.

Για να δούμε… (τι μας περιμένει).

© George Siempos. All rights reserved.