Το #FacebookLockout γίνεται trend στο Twitter

Εάν λαμβάνατε κάποιο μήνυμα στο Facebook από την μακαρίτισσα την γιαγιά σας η οποία ήθελε να σας ενημερώσει για μια τεράστια οικονομική ευκαιρία, τι θα σκεφτόσασταν;

Πιθανότατα θα αναφέρατε το account, θεωρώντας πως η δύσμοιρη η γιαγιά σας έπεσε θύμα κάποιων scammers οι οποίοι πλέον προσπαθούν να σας εξαπατήσουν.

 Αυτό ακριβώς σκέφτηκαν και χιλιάδες χρήστες του Facebook το τελευταίο διάστημα όταν έλαβαν αντίστοιχα ύποπτα μηνύματα και το Facebook τους απάντησε μπλοκάροντας τους από τα account τους. Ναι, σωστά καταλάβατε! Το Facebook μπλόκαρε τους χρήστες που ανέφεραν τα fake accounts.  

Ο Κόρι Κόρνερ, marketing director της αμερικανικής RateLinx είναι ένα μόνο από τα θύματα αυτού του φαινομένου. Κλειδώθηκε εκτός Facebook μετά την προσπάθεια του να καταγγείλει scammers και ύποπτα accounts στην πλατφόρμα.

Ο Κόρνερ πλέον δεν έχει πρόσβαση στο προσωπικό του προφίλ το οποίο ήταν και το μοναδικό που συνδεόταν με την εταιρική σελίδα της RateLinx στο Facebook.

Ο Κόρι Κόρνερ είναι ένας από τους χιλιάδες χρήστες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Οι περισσότεροι μάλιστα αναφέρουν πως κατά την προσπάθεια τους να ανακτήσουν πρόσβαση στα προφίλ τους, ακολούθησαν την διαδικασία ταυτοποίησης του λογαριασμού τους, στέλνοντας στο Facebook έγγραφα όπως η ταυτότητα τους. Οι περισσότεροι από αυτούς καταγγέλλουν πως η διαδικασία ταυτοποίησης δεν λειτουργεί.

Απότοκο άλλωστε αυτού του φαινομένου είναι η μεγάλη δημοφιλία που αποκτά τις τελευταίες μέρες το hashtag #FacebookLockout στο Twitter. Υιοθετήθηκε ως έσχατη προσπάθεια να εισακουστεί το πρόβλημα τους. Δημιούργησαν το εν λόγω hashtag και το διοχέτευσαν στο Twitter.

Αντίστοιχα περιστατικά έχουν σημειωθεί και στην χώρα μας και χωρίς ακόμα να υπάρχει κάποια ξεκάθαρη απάντηση από το Facebook ως μοναδική λύση προτείνεται οι αλλεπάλληλες προσπάθειες επικοινωνίας με το Facebook μέσω των διάφορων φορμών και η προσευχή… 

© George Siempos. All rights reserved.