Ο χρόνος των πελατών σας είναι πολύτιμος. Τα Χριστούγεννα ακόμα πιο πολύ.

Κάθε χρόνο η περίοδος των Χριστουγέννων φτάνει όλο και νωρίτερα. Οι καταναλωτές, παλεύοντας μέσα στους ιλιγγιώδεις ρυθμούς της καθημερινότητας, καλούνται να αγοράσουν το καλύτερο δώρο.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, χρειάζονται περισσότερη βοήθεια σε λιγότερο χρόνο.

Τα στοιχεία μάλιστα δείχνουν πως οι “mobile-first” καταναλωτές είναι οι πιο «περίεργοι», απαιτητικοί και ανυπόμονοι. Οι έμποροι πρέπει να είναι έτοιμοι να αποσπάσουν σε μικρό χρονικό διάστημα την προσοχή τους, παρέχοντάς τους άμεσα την βοήθεια που ζητούν.

Αρκεί να σκεφτείτε πως, το 67% των χρηστών smartphone συμφωνεί πως θα εμπιστευτεί την επιχείρηση που της χορηγεί την πιο σχετική, με την αναζήτησή της, πληροφορία (ανεξάρτητα με το ποια είναι ηεπιχείρηση).

Η εμπιστοσύνη τους καθορίζεται από το αν μπορείτε να τους παρέχετε την πληροφορία που αναζητούν, την στιγμή που την αναζητούν.

Για να μπορέσετε λοιπόν να ανταποκριθείτε στις διαρκώς αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών σας, θα σας πρότεινα να συνυπολογίσετε τα παρακάτω στοιχεία στην χριστουγεννιάτικη στρατηγική σας.

Οι καταναλωτές επισκέπτονται τα φυσικά καταστήματα με μεγαλύτερη ένταση

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει, πως τα κινητά τηλέφωνα λειτουργούν για τους καταναλωτές, ως ένας “πανταχού παρών” σύμβουλος κατά την εορταστική περίοδο (και όχι μόνο). Προτιμούν να καταναλώσουν χρόνο στο κινητό τους, ψάχνοντας το μαγαζί που μπορεί να τους προσφέρει αυτό που θέλουν, χωρίς να χρειαστεί να χάσουν χρόνο στα ράφια.

Οι αριθμοί εν προκειμένω λένε την αλήθεια:

Οι «από πού να αγοράσω» αναζητήσεις έχουν αυξηθεί κατά 85% σε σχέση με τα δυο προηγούμενα χρόνια (πχ. «απο που να αγορασω λαπτοπ», «απο που να αγορασω κινητο»).

 Επίσης, οι αναζητήσεις με όρους αντίστοιχους των: «pet shop αθήνα», «καταστηματα ρολογιων», «καταστηματα ρουχων» έχουν αυξηθεί. Οι καταναλωτές ξέρουν τι θέλουν να αγοράσουν, αλλά είναι ανοιχτοί σε διαφορετικές μάρκες. Τέτοιου είδους αναζητήσεις πολλαπλασιάζονται κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ανυπομονησία, ένα άλλο στοιχείο που εμφανίζουν οι καταναλωτές αυτής την περιόδου.

Σίγουρα θα επένδυαν τον χρόνο τους ψάχνοντας ιδέες για δώρα και από πού μπορούν να τα αγοράσουν. Αλλά όταν αυτοί έχουν αποφασίσει και είναι έτοιμοι να ψωνίσουν, χρειάζονται συμβουλές άμεσες χωρίς ιδιαίτερες τριβές (είτε είναι online είτε σε κάποιο φυσικό κατάστημα).

Οι καταναλωτές εξοικειώνονται πλέον και την χρήση των κινητών.

Όλο και πιο πολλοί είναι αυτοί που δεν θέλουν να περιμένουν στις ουρές των ταμείων. Περισσότερες από το 40% των online συναλλαγών εκτελούνται σήμερα μέσω κινητών συσκευών.

Μπορεί η στροφή στα κινητά να είναι μια μεγάλη αλλαγή στη συμπεριφορά των καταναλωτών κάποιες παλιές συνήθειες, όπως η αναβλητικότητα, είναι δύσκολο να ανατραπούν.

Παρατηρείται πως όσο πλησιάζουμε το ημερήσιο deadline των ταχυδρομικών αποστολών, υπερδιπλασιάζονται οι αναζητήσεις από τα κινητά. Οι καταναλωτές αναζητούν απεγνωσμένα κάποιο ανοικτό κατάστημα κοντά τους.

 Η «τελευταία στιγμή» μετατίθεται διαρκώς για τον καταναλωτή των Χριστουγέννων. 

Όλοι μας άλλωστε έχουμε την εντύπωση πως θα μπορέσουμε να αγοράσουμε αυτό που θέλουμε μέχρι την έσχατη στιγμή, ακόμα και αν αυτή είναι ανήμερα των Χριστουγέννων.

Σκεφτείτε πως οι αναζητήσεις για τον όρο «ώρες καταστημάτων» κλιμακώνονται όσο πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα και τείνουν να κορυφωθούν 23 και 24 Δεκεμβρίου.

Ευκαιρία να εξαργυρώσετε το brand σας.

Οι γιορτινές αυτές ημέρες είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξαργυρώσετε το Brand Name που έχετε δημιουργήσει. Οι αναζητήσεις με brand “search terms” στις 23 και 24 Δεκεμβρίου είναι υψηλότερες από κάθε άλλη μέρα του Δεκεμβρίου.

Οι "περίεργοι καταναλωτές", αναζητούν το τέλειο δώρο ρίχνοντας ένα ευρύτερο δίχτυ.

Δεν θέλουν να εξαπατηθούν. θέλουν να δουν όλες τις πιθανές επιλογές. Η αξιοποίηση της εμπειρίας των άλλων βοηθά αυτήν την μερίδα καταναλωτών να αποκτήσουν σφαιρική εικόνα για το προϊόν. Αυτό άλλωστε αποτυπώνεται και στα βίντεο "shop with me" η δημοτικότητα των οποίων στην Αμερική έχει δεκαπλασιαστεί κατά τα δύο τελευταία χρόνια.

Όλο και περισσότερο, οι αγοραστές αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τις προδιαγραφές του προϊόντος. Ακόμη και για στοιχεία όπως η συσκευασία του προϊόντος.

Ο χρόνος των δυνητικών πελατών σας είναι πολύτιμος, ειδικά κατά την περίοδο των εορτών. Να το θυμάστε και θα έτσι μπορέσετε να τους εξυπηρετήσετε πιο αποτελεσματικά τόσο στο φυσικό σας κατάστημα όσο και στο e-shop σας.

© George Siempos. All rights reserved.