2018, η εποχή του βίντεο ξεκινά!

Αναμένουμε εδώ και μερικά χρόνια την εποχή που το βίντεο θα παίζει τον κυρίαρχο ρόλο στους χρήστες του διαδικτύου παγκοσμίως. Φαίνεται τελικά πως είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε σε αυτήν την εποχή και πως το 2018 θα σηματοδοτήσει την έναρξή της. Σκεφτείτε πως μέχρι το 2021, προβλέπεται ότι το 82% του συνολικού διαδικτυακού Traffic θα αφορά σε προβολές Video. Η μεταπήδηση στην νέα εποχή αναμένεται να γίνει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Κοιτώντας στην Generation Z*, θα δούμε ότι το 95% αυτής είναι χρήστες του Youtube, το 50% αυτών δηλώνουν πως "δεν μπορούν να ζήσουν" χωρίς αυτό. Ενώ το 60% αυτής της γενιάς είναι ενεργά και ιδιαίτερα δραστήρια μέλη του Instagram.

Καθώς ο χρόνος που αφιερώνουμε στα ψηφιακά κανάλια ενημέρωσης αυξάνεται με εκπληκτικό ρυθμό, είναι κρίσιμα σημαντικό για τις επιχειρήσεις να ενταχθούν σε αυτό το οικοσύστημα και να συνδεθούν με αυτό το κοινό, που προτιμά περισσότερη οπτικοακουστική ενημέρωση και λιγότερο κείμενο.

Αυτή η τάση προς τα video θα δημιουργήσει νέες μορφές ηλεκτρονικού εμπορίου, εμείς καλούμαστε να δούμε πως το content marketing και το παραδοσιακό ecommerce θα επηρεαστούν και πως θα καταφέρουμε να είμαστε παρόντες, στο σωστό σημείο κατά το νέο ταξίδι του καταναλωτή στο διαδίκτυο.

* Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του Διευθυντή Marketing και Επικοινωνίας της Unilever, Keith Weed.
*Generation Z είναι η γενιά που διαδέχεται τους Millennials και είναι γεννημένοι από τα μέσα τις δεκαετίας του 1990 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000. Είναι γνωστοί και ως Centennials, iGeneration or Post-Millennials.

© George Siempos. All rights reserved.