Αξιοποιήστε την επισκεψιμότητας σας, κάντε (λίγο) Remarketing

Σε ένα αγγελικά πλασμένο κόσμο, η διαδρομή του πελάτη προς το καλάθι του ηλεκτρονικού σας καταστήματος θα ήταν απλή: άκουσε για εσάς και τα προϊόντα σας, κατευθύνθηκε στην σελίδα σας, έψαξε, βρήκε το προϊόν που τον ενδιαφέρει και πραγματοποίησε επιτυχώς την παραγγελία του.

Μα η πραγματική ζωή είναι σκληρή. Μια τηλεφωνική κλήση, ένα email, ένα σατανικό GIF με ένα μωράκι που χαμογελά, αποπροσανατόλισαν τον πελάτη σας και όλα είναι έτοιμα να τιναχτούν στον αέρα.

Μια πικρή αλήθεια λέει πως το 97% των επισκεπτών σε μια σελίδα, την πρώτη φορά που την επισκέφτηκαν, την εγκαταλείπουν χωρίς να ψωνίσουν.

Αυτό το δυσβάσταχτο ποσοστό είναι ένας από τους λόγους που επινοήθηκε το επαναληπτικό marketing (γνωστό και ως remarketing ή retargeting).

Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές εκδοχές του remaketing μα η λογική πίσω από αυτό παραμένει η ίδια. Το remarketing σας δίνει την δυνατότητα να ακολουθείτε με την διαφήμισή σας όσους νωρίτερα επισκέφτηκαν / αλληλεπίδρασαν με την σελίδας μας.

Αν λοιπόν πουλάτε όργανα γυμναστικής, το remarketing θα θυμίσει την εταιρεία σας στους δυνητικούς πελάτες που επισκέφτηκαν νωρίτερα την σελίδα σας και τώρα αυτοί πλοηγούνται σε fitness blogs και apps.

Όσο η διαφήμισή σας παίρνει κλικ θα βελτιστοποιείται και θα ακολουθεί τους πελάτες σας αποτελεσματικότερα χωρίς να αυξάνεται το κόστος.

blog recipe

Δυναμικό Remarketing – Εξατομικευμένο Remarketing

H εξέλιξη του επαναληπτικού μάρκετινγκ είναι το δυναμικό επαναληπτικό μάρκετινγκ (Dynamic Remarketing).

Έστω, πως μόνοι σας ή με την βοήθεια κάποιου Google Expert δημιουργήσατε μια διαφήμιση δυναμικού remarketing στο Google AdWords.

Όταν ο δυνητικός πελάτης σας, συνδέεται στην σελίδα σας η Google θα αρχίσει αυτόματα να «χτίζει» μια διαφήμιση με τα προϊόντα που ο χρήστης είδε κατά την επίσκεψή του στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα. Αυτή η διαφήμιση θα πλαισιωθεί με έναν πιασάρικο τίτλο και εντυπωσιακό περιεχόμενο και θα αρχίσει να "παίζει" στον συγκεκριμένο χρήστη όταν αυτός εγκαταλείψει την σελίδας σας.

Αν πάλι, θέλετε εσείς να έχετε τον απόλυτο έλεγχο στον σχεδιασμό της διαφήμισής σας, μπορείτε να επιλέξετε τα προϊόντα που θα επιθυμούσατε να συμπεριληφθούν στην διαφήμισή σας (ή να εισάγετε κριτήρια βάσει των οποίων θα χτιστεί η διαφήμιση.).

Προσεγγίστε πιθανούς πελάτες με 1 ευρώ την ημέρα.

Για τις μικρές επιχειρήσεις η έννοια της διαφήμισης έχει ταυτιστεί με ένα δυσβάσταχτο κόστος. Κανείς δεν θέλει πλέον να «κυνηγά» πελάτες με το δίχτυ και κλειστά τα μάτια. Κυκλοφορούν ακόμα και στις μέρες πρωτόγονες μέθοδοι διαφήμισης που απλά κακοποιούν τις προθέσεις του εκάστοτε εμπόρου και μετατρέπουν την όλη προσπάθεια σε μια δυσάρεστη εμπειρία.

Το remarketing σας επιτρέπει να συνδέεστε με δυνητικούς πελάτες οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την επιχείρησή σας, ενώ πλατφόρμες σαν το Google AdWords σας δίνουν την δυνατότητα να διαφημιστείτε με μόλις ένα ευρώ την ημέρα.

Αυτά τα δεδομένα αναδεικνύουν τον remarketing σε ιδιαίτερα φθηνή διαφήμιση με τεράστιο ROI (Return of investment).

Μην το σκέφτεσαι λοιπόν, κάνε επαναληπτικό remarketing και αξιοποίησε την επισκεψιμότητα σας στο έπακρο!

 

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή ένσταση είμαι στην διάθεσή σας! 

Θα με βρείτε:

- στο τηλ. 694 75 91 805
- στην σελίδα μου στο facebook εδώ
- στο mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
- ή στο skype ως george.siempos

© George Siempos. All rights reserved.