Μετατρέψτε το AdWords σε μια (πιο) ευχάριστη εμπειρία

Το Google Adwords μπορεί να θεωρηθεί ως μια από τις πιο πολύπλοκες Pay Per Click (PPC) πλατφόρμες. Εκατοντάδες επιλογές, ενότητες και ισάριθμοι δείκτες απόδοσης συνθέτουν, για πολλούς, ένα χαοτικό σκηνικό. Επιπλέον, οι αμέτρητες ρυθμίσεις και οι στρατηγικές bidding μπορούν να εύκολα κατασπαταλήσουν την μέρα σας.

Ενδεχομένως, έχετε βιώσει την δυσάρεστη εμπειρία να δαπανάτε στο AdWords πολλές ώρες και στο τέλος της ημέρας να μην έχετε καταφέρει καμία βελτίωση στον λογαριασμό σας.

Μα δεν πρέπει να τα παρατήσετε, το AdWords είναι ο βασιλιάς της διαφήμισης στο δίκτυο αναζήτησης. Και γενικότερα, παραμένει ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για να αυξήσετε άμεσα τις πωλήσεις σας. Το δίκτυο αναζήτησης παίζει σημαντικό ρόλο άλλωστε στην τελική απόφαση του καταναλωτή για αγορά. Έτσι, αν καταφέρνετε να προσελκύσετε πολλά στοχευμένα κλικ, πιθανότατα θα καταφέρνετε να αυξήσετε και τις πωλήσεις σας.

Στην συνέχεια του άρθρου θα σας παρουσιάσω κάποιους βασικούς μα έξυπνους τρόπους για να μπορέσετε να συνυπάρξετε δημιουργικά με το AdWords και όσοι το εγκαταλείψατε απαγοητευμένοι, να το ξαναβάλετε στην ζωή σας.

Να λοιπόν 4 tips που θα κάνουν την σχέση σας καλύτερη:

1. Δημιουργήστε προσαρμοσμένα κοινά για επαναληπτικό μάρκετινγκ.

Όταν κάποιος ψάχνει στο δίκτυο αναζήτησης κατά πάσα πιθανότητα θα αγοράσει στο προσεχές διάστημα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι διαφημίσεις στο δίκτυο αναζήτησης έχουν συντριπτικά υψηλότερο CTR από τις διαφημίσεις στο δίκτυο εμφάνισης. Μα τι γίνεται με αυτούς που μπήκαν στο ηλεκτορνικό κατάστημα και έφυγαν χωρίς να ψωνίσουν;

Αν και οι περισσότεροι θεωρούν το Facebook ως το ιδανικό εργαλείο για να στοχεύσεις σε προσαρμοσμένα κοινά και να κάνεις remarketing, πρέπει να αναφέρουμε πως και η εργαλειοθήκη του AdWords είναι γεμάτη με επιλογές που μας δίνουν την δυνατότητα να κάνουμε πολυεπίπεδο επαναληπτικό μάρκετινγκ.

Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στο AdWords, κάντε remarketing και αυτό θα σας δικαιώσει.

2. Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα ad group ανά λέξη κλειδι
(και τις παραλλαγές της φυσικά).

Αυτός είναι ένας τρόπος να επιτύχετε υψηλότερο Quality Score και κατ επέκταση χαμηλότερο CPC.

πχ.

Έστω πως ο Δημήτρης έχει ένα κατάστημα που πουλά υποδήματα. Ο Δημήτρης θέλοντας να αυξήσει τις πωλήσεις του άρχισε να πειραματίζεται στο AdWords. Έφτιαξε λοιπόν ένα adgroup για τα παπούτσια κάτω από το οποία έβαλε τις εξής λέξεις κλειδιά:

- Παπούτσια γυναικεία
- Κόκκινα γυναικεία παπούτσια
- Γυναικεία υποδήματα

…..κοκ

Ένα πρωί ο Δημήτρης με πήρε τηλέφωνο θέλοντας να μου εξομολογηθεί την κακή εμπειρία που αποκόμισε από το AdWords: «Πληρώνω πολύ ακριβά το κλικ και η διαφήμιση μου συνήθως εμφανίζεται κάτω από την θέση 4».

Μήπως ο Δημήτρης θα τα πήγαινε καλύτερα με το AdWords αν είχε βάλει στην καμπάνια του περισσότερα adgroups χωρισμένα ανα λέξη κλειδί;

Δηλαδή,

Ένα adgroup “κόκκινα παπούτσια» με τις λέξεις:

Κόκκινα παπούτισα
+κόκκινα +παπούτσια
{κόκκινα παπούτσια}
“κόκκινα παπούτσια”

….κοκ

Και αντίστοιχα για τα πράσινα, κίτρινα και τα υπόλοιπα χρώματα υποδημάτων που εμπορεύεται.

3. Βελτιστοποιήστε τις διαφημίσεις για κινητά.

Η χρήση των έξυπνων κινητών αυξάνεται διαρκώς. Είναι πλέον συχνό το φαινόμενο το mobile traffic να ξεπερνά το traffic από σταθερούς υπολογιστές.

Αν δεν θέλετε να χάνετε χιλιάδες clicks, οπτιμάρετε τις διαφημίσεις σας για κινητά.

Ένας έξυπνος τρόπος να προσελκύσετε περισσότερα clicks από κινητά, είναι να παίξετε έξυπνα με τα extensions του Google AdWords.

4. Αξιοποιήστε όλα τα Ad Extensions

Τα Ad Extensions είναι επιπλέον πληροφορίες που μπορείτε να προσθέσετε στην διαφήμισή σας για να την κάνετε περισσότερο ελκυστική. Προσθέστε links που οδηγούν σε χρήσιμες τοποθεσίες μέσα στην ιστοσελίδα σας, προσθέστε προϊόντα και τις τιμές τους.

Πολύτιμα είναι και τα call extensions καθώς και τα locations extensions. Αμφότερα, δεν πρέπει να παραλείπονται για κανέναν λόγο από τις διαφημίσεις για κινητά.

Αυτές οι επιπλέον πληροφορίες, αυξάνουν την πιθανότητα η διαφήμιση σας να αποσπάσει το click, ως εκ τούτου τα ad extensions βελτιώνουν CTR, αυξάνουν το Quality Score και μειώνουν το CPC.

 

Αυτά είναι κάποια βασικά tips και ίσως τα σημεία που θα σηματοδοτήσουν την ανανέωση της σχέσης σας με το AdWords.

 

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή ένσταση είμαι στην διάθεσή σας! 

Θα με βρείτε στο τηλ. 694 75 91 805
Στην σελίδα μου στο facebook εδώ 
Ή στο skype ως george.siempos

© George Siempos. All rights reserved.