Πώς θα κερδίσετε την μάχη του περιεχομένου

Ποιο είναι το τελευταίο κομμάτι περιεχομένου που δημιουργήσατε; Γιατί το κάνατε και αυτό τελικά δούλεψε;

Το μεγαλύτερο μέρος του παραγόμενου περιεχομένου εξαφανίζεται για πάντα σε μια μαύρη τρύπα και αυτός είναι ένας λόγος για την ύπαρξη σκεπτικισμού γύρω από αυτό που λέγεται «ContentMarketing».

Το ερώτημα είναι, που πάει τόσο περιεχόμενο και πως εσείς θα καταφέρετε να κερδίσετε το παιχνίδι; Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα θα ήταν καλό να απευθυνθούμε σε ένα άνθρωπο που δημιουργεί τάσεις στα κοινωνικά δίκτυα, τον JeffBullas, και να κοιτάξουμε την περίπτωση της πολυεθνικής ΕΥ (πρώην Ernst & Young), και οι δύο θεωρούνται πετυχημένοι παίκτες στην σκακιέρα του περιεχομένου.

Δημιουργούμε λιγότερο περιεχόμενο, κάνουμε περισσότερα με αυτό

Στην περίπτωση της ΕΥ, θα παρατηρήσουμε πως οι υπεύθυνοι του ContentMarketingεπέλεξαν να κόψουν περιεχόμενο. Η Merryn Stewart, brandmarketingandcommunications (BMC) directorτης ΕΥ στην Ωκεανία δήλωσε πρόσφατα «Παράγουμε λιγότερο περιεχόμενο αλλά κάνουμε περισσότερα με αυτό». Αυτό προϋποθέτει η ομάδα να επαναπροσδιορίσει και να κουρέψει το υπάρχον περιεχόμενο αλλά και να το εξατομικεύσει, όσο αυτό είναι εφικτό.

Τμηματοποίηση περιεχομένου

Η ΕΥ προχώρησε σε κούρεμα του περιεχομένου της αλλά και στην τμηματοποίηση αυτού. Το έσπασε δηλαδή σε μικρότερα πιο εύπεπτα και φιλικά για τον χρήστη τμήματα. Το περιεχόμενο κατηγοριοποιήθηκε σύμφωνα με το είδος του και το σε ποιους απευθύνεται.

Ένα micrositeλινκάρει στο site, πολυμέσα, βίντεο, εικόνες, infographics, και αρχεία pdfείναι στην διάθεση των επισκεπτών της ΕΥ, δελτία τύπου καθώς και εξατομικευμένες υπηρεσίες.

Η Merryn Stewart και η ομάδα της, αφιέρωσαν χρονο και κόπο για να αναμορφώσουν το ψηφιακό περιεχόμενο της ΕΥ, μοιράζοντας το σε πολλαπλά κανάλια. Όλα δούλεψαν εξαιρετικά στην περίπτωση αυτή καθώς και η εμπλοκή του πελάτη ήταν φανταστική.

Στον κόσμο του Jeff Bullas, το περιεχόμενο είναι το παν (content is everything). Είναι ο τρόπος άλλωστε που ο ίδιος έχτισε την εικόνα του και σήμερα καλείται σε εκδηλώσεις ανά τον κόσμο για να μιλήσει για τα socialmedia.

OCraigBadingsείχε την τύχη να περάσει κάποιο ποιοτικό χρόνο με τον Jeff Bullas και να δανειστεί από αυτόν κάποια βασικά tipsσχετικά με το Content Marketing. Άλλωστε ο Jeff τα τελευταία έξι χρόνια παράγει αδιάκοπα περιεχόμενο για τις ανάγκες του δικού του blog.

Δείτε λοιπόν τις 10 κορυφαίες πρακτικές όπως τις κατέγραψε ο Craig Badings

  1. Επιμείνετε σε αυτό που κάνετε καλύτερα. Και αν έχετε μια επιχείρηση που το περιεχόμενο παίζει σημαντικό ρόλο γι αυτήν, προσλάβετε επαγγελματίες αρθρογράφους. Όχι ανθρώπους που μπορούν να ταιριάξουν λέξεις αλλά ανθρώπους που μπορούν να φανταστούν έναν «πιασάρικο» τίτλο και να κρατήσουν τον αναγνώστη μέχρι τέλους.
  2. Πρέπει να ξέρετε τι πραγματικά ενδιαφέρει το κοινό σας. Δεν χρειάζεται πια να αφιερώσετε χρόνο και χρήμα σε πολυέξοδες έρευνες, ακούστε απευθείας το κοινό σας. Τα social media σας δίνουν αυτήν την δυνατότητα.
  3. Διαβάστε περισσότερο. Ο μόνος τρόπος για να πάρετε ιδέες είναι να διαβάσετε, αρχίστε από κάποιο σχετικό blog, αγοράστε βιβλία.
  4. Σταματήστε να μιλάτε διαρκώς για εσάς. Όσοι βράζουν στο καζάνι του marketingπρέπει να ασχολούνται επισταμένως με την εκπαίδευση. Δεν αποκτάτε προστιθέμενη αξία μιλώντας συνέχεια για εσάς και τα προϊόντα σας.
  5. Χρησιμοποιείστε οπτικό περιεχόμενο, οπτικά εφέ.
  6. Γράψτε με ρυθμό. Ο Jeff Bullasμάλιστα προτείνει να γράφουμε όπως μιλάμε, όπως θα μιλάγαμε σε έναν πελάτη όταν θα τον είχαμε απέναντί μας.
  7. Πλασάρετε το περιεχόμενο σας με διάφορους τρόπους. Το κοινό σας καταναλώνει διαφορετικές μορφές περιεχομένου. Εισάγετε βίντεο, εικόνες, infographics, κείμενα.
  8. Σκεφτείτε την ποιότητα και όχι την ποσότητα. Σίγουρα, άσχετο και κακής ποιότητας περιεχόμενο θα απομακρύνει τους πελάτες σας.
  9. Κάντε το περιεχόμενο σας εμφανές. Φροντίστε να το φέρετε στην επιφάνεια πχ μέχω των social media.
  10. Επιμείνετε. Το χτίσιμο μιας online εταιρικής εικόνας απαιτεί χρόνο. Συνεχίστε με συνέπεια, δημιουργείτε περιεχόμενο και θα ανεβαίνετε διαρκώς τα σκαλοπάτια των μηχανών αναζήτησης.

 

διαβάστε περισσότερα: blog.firebrandtalent.com

© George Siempos. All rights reserved.